שאלות ותשובות

תשובה: האדריכל הוא ראש הפרויקט שלכם!   תפקידו להקשיב לצרכי המזמין ולתכנן את המבנה ע”פ דרישותיו וע”פ חוקי התכנון והבנייה. בנוסף עליו לפעול מול הרשויות לצורך קבלת היתר בנייה ולפקח על בניית הבית ע”פ חוק.  תהליך בנייה הוא כמו מערכת גדולה וסבוכה. תפקידו של האדריכל הוא לוודא שהמערכת הזו פועלת בצורה הכי חלקה שאפשר.

תשובה: ישנם אדריכלים שכן וישנם אדריכלים שלא.  במשרדנו אנחנו עוסקות גם באדריכלות וגם בעיצוב פנים מכיוון שאדריכלות ועיצוב פנים עובדים יחד; אי אפשר להפריד בניהם.  אנחנו כבר מתכננות את החזון העיצובי המושלם כבר בסקיצות הראשונות של המבנה. אנחנו מלוות כל פרויקט מהקו הראשון שלנו ועד לכניסה לבית באדריכלות ובעיצוב פנים.
בית הוא מערכת שלמה.   לכן בבחירת האדריכל שלכם, תבחרו בזה שעוסק גם בעיצוב פנים.

אם קיבלתם המלצה על אדריכל או מצאתם אדריכל באינטרנט, ראשית עברו על תיק העבודות שלו המוצגות באתר.
לאחר מכן קבעו פגישה עם האדריכל.  בדקו את מידת הבקיעות שלו בתהליך התכנון והבנייה, בקשו לראות פרויקטים שכבר הסתיימו ולשוחח עם לקוחות שכבר סיימו את התהליך איתו.    והכי חשוב- כימייה!!  תהליך התכנון והבנייה הוא ארוך ולכן חשוב שתעברו אותו יחד עם אדריכל שהיחסים איתו יהיו טובים ונעימים לכל אורך הדרך.

תשובה: שכר הטרחה של אדריכל משתנה מפרויקט לפרויקט.  בפגישה אחת נעבור על הצרכים שלכם, נבדוק את האופציות התכנוניות ותקבלו מאיתנו הצעת מחיר בתום הפגישה.

תשובה: ע”פ חוק האדריכל מחוייב לבצע פיקוח עליון על בניית הבית.  4 ביקורים סה”כ בשלבים שונים ע”פ המצויין בחוק.  זו אינה רשות!!  חובתו של האדריכל לבצע פיקוחים מסוג זה.  האחריות של האדריכל היא לפקח שהתכנית שהוגשה ואושרה להיתר בנייה, אכן תבוצע בשטח.
פיקוח עליון של אדריכל לא מחליף את הפיקוח של מפקח הבנייה, אשר עורך פיקוח צמוד.
בשלב הגמרים (עיצוב הפנים) האדריכל מתחיל לבצע פיקוח צמוד.

תשובה: אין תשובה אחת ברורה.  תהליך היתר בנייה מורכב מהמון אנשי מקצוע וגורמים שאנחנו נדרשים לעבוד מולם. בנוסף ישנם אגרות בנייה, פיתוח, מים, ביוב והיטלי השבחה.
כל אלו נקבעים בהתאם לסוג המבנה וגודלו.

תשובה: היתר בנייה ניתן לקבל ב 3 מסלולים שונים ולכל מסלול יש את הזמן שלו. 
זמן ממוצע לקבלת היתר בנייה, נכון ל 2022, הינו 8 חודשים מהרגע שהתיק נכנס לועדה.
במידה ורשות מקרקעי ישראל, היא הבעלים של הנכס- זמן קבלת ההיתר מתארכת.

תשובה: בתהליך ההיתר ישנם כמה אנשי מקצוע עיקריים שאי אפשר בלעדיהם: מודד, (מהנדס) קונסטרוקטור, יועץ בטיחות (בטיחות באש) ויועץ אינסטלציה.  בנוסף יש דרישות לאנשי מקצוע נוספים וזה בעיקר תלוי בועדה אליה מגישים את התכניות.

תשובה: מלבד דרישת הועדה לשכור את שירותיו של מפקח בנייה, המפקח הוא העיניים והאוזניים שלכם ושל האדריכל בשטח והוא יחסוך לכם המון כסף בכך שימנע טעויות שעלולות לקרות במהלך הבנייה.  תפקידו להגיע לשטח לעיתים קרובות ולבדוק את איכות עבודת הקבלן הראשי וקבלני המשנה ואת ההתאמה בין תכניות האדריכל לבין מה שבוצע בפועל בשטח.
הוא יהיה בקשר רציף מולכם ומול האדריכל על כל דבר שמתרחש בשטח ודורש דיווח.

תשובה: בהחלט כן!  כיום הועדות מחייבות אחראי לביקורת על כל פרויקט.  המפקח צריך להיות בעל הסמכה של אדריכל/ מהנדס/ הנדסאי אדריכלות/הנדסאי בניין.

תשובה: בוודאי!!  חלק מתהליך עיצוב הפנים של הבית הוא לוודא שאכן הקונספט העיצובי יושלם יחד עם בחירת החומרים המתאימים והנכונים לגמר הבית.

עולם האדריכלות מלא בסגנונות וטרנדים.  אנחנו מאמינות באדריכלות מותאמת לאנשים ולכן מלבד הפרקטיות שתקבלו בתכנון תוכלו לקבל גם את הסגנון העיצובי אליו אתם מתחברים.  יש לנו ניסיון כמעט בכל סגנונות העיצוב.

Skip to content